Wagner Tuning

Wagner Performance Intercooler

Wagner Tuning: Duitse Fabrikant van Hoogwaardige intercooler!

Welkom op de Wagner Tuning pagina van Extreme Carstyling. Hier vindt u direct informatie over Wagner en de producten. In onze webshop vindt u een overzichtelijk overzicht van het gehele assortiment van Wagner Tuning. Via het selectie menu (links) of de kentekenzoeker in onze shop kunt u gemakkelijk de producten vinden die geschikt zijn voor uw auto. Ga direct door naar de Wagner Tuning shop!

Wagner Tuning

Sinds 2002 ontwikkeld en produceert Wagner Tuning motoronderdelen, zoals inlaatspruitstukken, uitlaatspruitstukken, downpipes en intercoolerkits, van hoge kwaliteit. De jaren lange ervaring en recente technologische ontwikkelingen zorgen samen voor optimale prestaties en de hoogste productieprecisie. Deze claims werden in 2013 gecertificeerd door TÜV RHEINLAND voor de afdeling "productie". Het hoofdkantoor en het bijhorende ontwikkelingscentrum van Wagner bevinden zich in Duitsland. De intercoolers worden in Duitsland gemaakt, waardoor de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft!

Intercoolers

De intercoolers van Wagner Tuning worden met de juiste precisie ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. De intercoolers zijn verkrijgbaar in een Performance en Competition uitvoering. De CAD ontwikkelde freeform eindtanks van gegoten aluminium zorgen voor een gelijkmatige interne luchtstroom. Daarnaast zijn de intercoolers zo geoptimaliseerd zodat ze de best mogelijke koelprestaties behalen met een zo laag mogelijke tegendruk. De Wagner Intercoolers zijn voorzien van een corrosiewerende poeder coating met uitstekende warmteoverdrachtseigenschappen, wat een optimale bescherming tegen alle weersomstandigheden garandeert. Gedurende het ontwikkelings- en productieproces staan alle producten onder constante kwaliteitsmonitoring om de hoogste kwaliteit en ook de perfecte pasvorm te garanderen.

Kenmerken van race intercoolers:

  • Minder druk verlies dan standaard (OEM) intercooler.
  • Maximale koelprestaties met duidelijk meer vermogen.
  • Corrosiebestendige poeder coating met perfecte thermische warmte afvoerend karakter.
  • Plug & Play installatie (geen aanpassingen aan bumper vereist).
  • Inclusief TÜV-certificaat.

Performance vs. Competition intercoolers

Het verschil tussen de Performance intercooler & Competition intercooler zit hem in de kernconstructie. Deze kernconstructie bepaalt ook hoe snel warmte wordt opgenomen en weer wordt weggeven. De Performance Intercoolers hebben een Bar & Plate-kern. Deze kern biedt verbeterde koeling en stromingseigenschappen in vergelijking met de OEM-unit. De Bar & Plate constructie is relatief zwaar waardoor er sprake is van een zekere temperatuur traagheid. Dit houdt in dat de kern onder belasting meer tijd nodig heeft om op te waren, maar ook langer om af te koelen zodra de belasting is verwijderd. De performance intercooler is dan ook prima geschikt voor het dagelijkse straat gebruik, maar minder voor gebruik op het racecircuit. De Competition Intercoolers hebben een Tube Fin-Kern. Deze biedt uitstekende koel- en stromingseigenschappen in vergelijking met zowel de OEM als de Performance Intercooler van Wagner Tuning. Door de verfijnde structuur van de Tube Fin-kern zijn ze relatief licht en wisselen ze veel sneller de warmte uit. Dit type kern neemt de warmte relatief snel op, maar brengt deze ook weer snel weg. Dit maakt de Competition Intercooler uitermate geschikt voor zowel straatgebruik als op het circuit.

Wilt u weten welke Wagner Tuning producten er zijn voor uw auto? Via de kentekenzoeker in onze Wagner Tuning Shop vindt u gemakkelijk alle producten die voor uw auto geschikt zijn. Komt u er ondanks de overzichtelijke ingerichte shop niet uit of heeft u behoefte aan advies, aarzel dan niet en neem direct contact met ons op via info@extreme-carstyling.nl of via ons telefoonnummer 0228-760008.

Welkom, Log in

Taal