Remus

Remus Exhaust uitlaat geïnstalleerd op een BMW F48 M4

Remus: Wereldleider in Hoogwaardige Performance Sportuitlaten!

Welkom op de Remus pagina van Extreme Carstyling. Hier vindt u direct informatie over Remus en de producten. In onze webshop vindt u een overzichtelijk overzicht van het assortiment van Remus Sportuitlaten. Via het selectie menu (links) of de kentekenzoeker in onze shop kunt u gemakkelijk de producten vinden die geschikt zijn voor uw auto. Ga direct door naar de Remus shop!

Remus - Performance Sportuitlaten

Remus is de wereldleider op het gebied van sportuitlaten. Al meer dan twee decennia worden er bij Remus hoogwaardige sportuitlaatsystemen geproduceerd. Daarnaast produceert Remus ook OEM-componenten en complete uitlaatsystemen voor tal van bekende voertuigfabrikanten. Het Remus Research en Development center biedt uitgebreide mogelijkheden bij de ontwikkeling van Performance Sport Uitlaatsystemen. Naast het mechanische en thermische ontwerp en de performance optimalisatie. Is het creëren van het bekende Remus geluid een van de belangrijkste criteria bij het ontwikkelen en produceren van de sportuitlaten. Daarnaast is Remus actief binnen verschillende races disciplines, waaronder DTM en de 24h Race van NBR of als partner van Lucas Auer in de Castrol Toyota Racing Series. Deze ervaring draagt bij aan de productontwikkeling en technologieoverdracht van het racecircuit naar de straat. De combinatie van hoogwaardige grondstoffen, moderne bewerking, speciale procestechnologieën en hooggekwalificeerde medewerkers resulteert in eersteklas producten met een perfecte vorm en pasvorm.

Remus Catback Systeem – Pure Power and Perfect Sound

Het Remus Catback Systeem is speciaal ontworpen voor de meest sportief georiënteerde rijders. De aanzienlijke verlaging van de tegendruk zorgt voor een merkbare toename van het vermogen en koppel, waardoor de motor vrijer kan draaien dan voorheen. Daarnaast garandeert het Catback Systeem het diepste geluid wat ooit door Remus is gecreëerd. Het Catback Systeem is gemaakt van 100% roestvrijstaal. De technische ervaring die is opgedaan binnen de vele race disciplines is rechtstreeks vertaald in het productieproces en resulteert in combinatie met de Remus kwaliteitsborging tot een absoluut top product. Vanzelfsprekend worden alle Catback systemen geleverd met EG-goedkeuring.

Remus Sound Control

Met de Remus Sound Control kan de respons van de klep(pen) individueel worden aangepast bij gebruik van een klepgestuurd Remus Sportuitlaatsysteem. Hierdoor kan de bestuurder het geluid van de uitlaat aanpassen. Hierdoor komt niet alleen het diepe en kenmerkende Remus geluid vrij, maar is er ook winst in koppel en vermogen merkbaar. Het instellen van de kleppen kan door middel van de REMUS Electronic Sound Control (afstandsbediening) of de Remus Sound Control App.

Electronic Sound Control

De Electronic Sound Control van Remus stelt bestuurders in staat om het geluid van hun sportuitlaat aan te passen via de klep(pen) die per afstandsbediening worden bediend. Er zijn vier voorgeprogrammeerd klepstanden die de mogelijkheid bieden om het geluid aan te passen tussen “volledig gesloten” en “volledig geopend”, samen met 10% of 50% open posities. Wanneer de klep(pen) volledig zijn geopend. Komt het kenmerkende Remus geluid vrij, maar is er ook winst in koppel en vermogen merkbaar!

Sound Control App

Met de Remus Sound Control App kan de positie van de klep(pen) individueel worden aangepast in combinatie met OBD2-compatibel klep gestuurde Remus Sportuitlaatsysteem. De communicatie tussen de smartphone van de gebruiker. Android- of IOS-smartphone, en de geavanceerde Remus Sound Control Elektronica verloopt via een Bluetooth verbinding. Na een basiskalibratie, waarbij ook rekening wordt gehouden met het maximale toerental, is het mogelijk de klep(pen) in handmatige of automatische modus te bedienen.

Handmatige modus

Ongeacht het motortoerental kan de positie van de klep worden gedefinieerd en aangepast met vier knoppen. De positie van de klep, die wordt toegepast wanneer de betreffende knop wordt ingedrukt, kan individueel worden ingesteld van gesloten tot 100% open.

Automatische modus

Bij de automatische modus is het mogelijk om het gehele toerentalbereik in drie afzonderlijke segmenten te verdelen. De onder- en boven grenzen van elke RPM-segment (omwentelingen per minuut) zijn door de gebruiker te definiëren en in te stellen. Daarnaast kan de positie van de klep(pen) binnen het gekozen toerentalsegment worden ingesteld van gesloten tot 100% open. In de automatische modus wordt de positie van de klep(pen) automatisch geregeld door de drie vooraf gedefinieerde toerentalsegmenten.

Remus Sound Control App

Remus Powerizer – Meer Kracht, Zuiniger en Leuker!

De Powerizer van Remus verbeterd in realtime de motormanagementparameter. De motor-mapping is meer dan 1000 keer per seconde geoptimaliseerd en zorgt voor een aanzienlijke en merkbare toename van het vermogen. De parameters en het beheer van de motorveiligheid blijven volledig origineel. Op deze manier worden individuele motoronderdelen niet overbelast. Ook de originele kaartsoftware blijft onaangetast. Door het plug & play concept is de Powerizer eenvoudig te installeren en kan deze ook weer makkelijk worden verwijderd of buitengebruik gesteld met de meegeleverde blinde connector. Door de koppelverhoging heeft de motor meer vermogen bij een lager toerental. Wat weer leidt tot een lager brandstofgebruik. De vermogensstijging van de motor kan worden aangepast aan verschillende rijstijlen door middel van een "maximale vermogensinstelling", "eco-brandstof besparende modus" of een combinatie van beide. De Remus Powerizer is verkrijgbaar voor meer dan 3000 benzine- en dieselauto’s.

Kenmerken van de Remus Powerizer:

  • Tot 25% meer vermogen
  • Tot 20% meer koppel
  • Eenvoudige installatie en verwijdering (plug & play)
  • Brandstofbesparing tot 1L / 100km
  • Drie vooraf ingestelde programma’s (Race / Sport / Eco) met individuele vermogensaanpassing

Remus Responder – Verbeterde Gasrespons, dynamischere responder

Met de Remus Responder verbetert de gasrespons door het uitgangssignaal van het gaspedaal te wijzigen. Hierdoor is er geen vertraging meer bij het gas geven en minder vertraging tijdens het automatisch schakelen, waardoor het rijden nog leuker en sportiever wordt. De responder wordt tussen de OEM-pedaalsensor en de OEM-connector bevestigd. Dankzij de plug & play technologie is dit binnen enkele seconden klaar. De vier geavanceerde aanpasbare prestatie-instellingen kunnen leiden tot een verbeterd en efficiënter brandstofverbruik. De prestatie-instellingen zijn in te stellen op de eigen voorkeuren van de bestuurder. De Remus Responder elimineert de vertraging in moderne elektronische gaspedalen volledig.

Kenmerken van de Remus Responder:

  • Verbeterde gasrespons, verminderde vertraging tijdens het schakelen
  • Snellere reactietijden. Dynamischer zonder parameters te veranderen
  • Vier individuele selecteerbare en aanpasbare prestatie-instellingen
  • Voertuig specifieke programmering met connectoren van OEM-kwaliteit
  • Eenvoudige plug & play installatie en gemakkelijk te verwijderen zonder sporen na te laten


Wilt u weten welke Remus producten er zijn voor uw auto? Via de kentekenzoeker in onze Remus Sportuitlaten Shop vindt u gemakkelijk alle producten die voor uw auto geschikt zijn. Komt u er ondanks de overzichtelijke ingerichte shop niet uit of heeft u behoefte aan advies, aarzel dan niet en neem direct contact met ons op via info@extreme-carstyling.nl of via ons telefoonnummer 0228-760008.

Welkom, Log in

Taal